pizza casei
Reteta blat :
iti trebuie drojdie (merge si uscata, la plic, daca nu ai proaspata).
200 g de faina, drojdie cat o nuca, o cana de apa calduta, sare si o lingura de ulei de masline.
Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga treptat peste faina, framantand in continuu ; se adauga uleiul de masline si sarea si se toot framanta, pana se obtine un aluat elastic, de consistenta medie, care nu se mai lipeste de maini. Aluatul rezultat se stange sub forma de bila si se pune intr-un vas acoperit cu un servet, intr-un loc linistit si cald, si se lasa acolo 30 minute - 1 ora, la dospit.
Intr-un strat cat de gros vrei tu (mai gros daca iti place pufos) in tava in care o vei coace, unsa in prealabil cu ulei de masline.
Pe deasupra pune un sos de rosii facut la blender: o rosie medie, un pic de ulei de masline, usturoi, busuioc, chilli, oragano, salvie, sare, piper si rozmarin. dai drumul la smecherie pana ai obtinut pasta. aluatul si sosul asta de rosii sunt cele mai importante elemente pt o pizza delicioasa
In rest, poti sa pui ce-ti trece prin cap, ori in combinatiile clasice, ori combinatii proprii : salam uscat, capere, masline, porumb, fasii de carne de vita sau pui sotate in prealabil, ciuperci, ardei, prosciutto, rucola, ansoa, sunca de Praga, bacon, ardei iute, ananas etc., si peste toate mozzarella maruntita sau cascaval.