SUPE/CIORBE
Ingrediente supă cremă de ciuperci:
3 morcovi
2 cepe
1 păstârnac
3 cartofi
2 ardei gras alb
1 kg ciuperci
2 linguri ulei de masline
100 ml smântână (vegetala)
sare
piper alb
1 1/2 l apă
Mod de preparare
1. Taie ceapă mărunt, apoi pune-o la călit în 2 linguri de ulei încins. Las-o să se rumeneasca uşor, la foc mic.
2. Între timp, taie legumele în bucăţi potrivite. Pune ciupercile şi restul de legume peste ceapa rumenită şi acoperă totul cu apă.
3. Lasă supa să fiarbă la foc mediu, circa 30 de minute, până ce toate legumele sunt bine pătrunse. Adaugă ulei de masline, apoi ia supă de foc şi mixeaz-o cu ajutorul unui blender.
4. Mai pune supă la foc mic, circa 5 minute.
5. Peste crema de ciuperci punem smântână, apoi mixam. Potriveşte supă de gust, adăugând sare, piper alb .
pătrunjel tocat
6. Serveşte supă caldă sau rece, cu crutoane de pâine alături.