Gratar
Poti pregati chiar o crusta din condimente: chilli, chimen macinat, oregano, usturoi, zahar brun, sare si piper. Amesteca toate condimentele si acopera bine bucatile de carne cu acest amestec, apoi pune carnea intr-un vas si da la frigider sa se odihneasca timp de 30 de minute-o ora pentru ca aromele sa se imbine perfect si sa parfumeze carnea.
Marineaza carnea pentru a o fragezi si a o face suculenta.
Pregateste o marinata din: usturoi pisat, ulei de masline, otet balsamic, rozmarin proaspat, boabe de piper proaspat macinate, sare, foi de dafin si cimbru. Pune carnea intr-un vas si toarna peste ea acest amestec, apoi acopera vasul cu o folie si da la frigider timp de 2 ore. Inainte de a pune carnea pe gratar, scurge bine zeama in care ai marinat carnea.
2 linguri de ulei de masline extravirgin2 linguri vin alb sau o lingurita de otetsare, piper dupa gust1 lingurita de boabe de mustar1 lingura miere1 lingura sos de soia varf de lingurita cimbru uscat
Ingredientele se amesteca cat se poate de bine (nu se vor omogeniza pentru ca au consistente diferite) si se toarna peste carne. Se maseaza carnea cu amestecul obtinut, apoi se acopera si se pastreaza la frigider, minim 2 de ore, de preferat 12 ore (adica peste noapte).